Oracle VM VirtualBOX telepítése

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Oracle VM VirtualBOX telepítése

Az Oracle VM VirtualBOX telepítése nagyon egyszerű, amolyan next-next-finish varázslója van, a nagyobb odafigyelést majd a beállítások és virtuális gépek felvétele kíván majd. A bemutató cikkekben lévő szerverek és konfigurációk mind futtathatóak a VirtualBOX környezetben. Szépen végigvezetve el fogunk jutni egy Ubuntu telepítésétől egy gyors és az átlagtól biztonságosabb WordPress oldal telepítésén át az optimalizálásáig.

Követelmények – VirtualBOX telepítése

Mindenekelőtt kell egy számítógép, amiben legalább 2GB szabad memória és 20GB szabad tárterület van. Ez manapság már nem olyan nagy dolog. A letöltéshez, telepítéshez és a virtuális gépek frissítéséhez egy működő internet kapcsolatra is szükség lesz.

Az Oracle VM VirtualBOX legfrissebb, 6.0-s kiadását innen tudjátok letölteni, 200MB körüli a mérete: https://download.virtualbox.org/virtualbox/6.0.4/VirtualBox-6.0.4-128413-Win.exe

Telepítés

Letöltés után indítsuk el a telepítőfájlt. A telepítéshez rendszergazdai jogosultság kell és néha fel fog tenni kérdéseket.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Nyomjunk a “Next” gombra.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

A teljes funkcionalitású működéshez hagyjuk így bejelölve a szolgáltatásokat. Ha máshova szeretnénk telepíteni a VirtualBoxot, adjuk meg a kívánt mappát, majd nyomjunk a “Next” gombra.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Ezzel sem érdemes bajlódni, jó az, ha könnyen elérjük az indítóikont az asztalunkon és a menüben, nyomjunk a “Next” gombra.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Ezen a ponton kicsit álljunk meg, és nézzük meg, van-e folyamatban bármilyen letöltésünk, vagy online munkánk, mert a hálózatunk meg fog szakadni, amíg feltelepül a virtuális hálózati kártyánk. Ha nincs semmi, akkor nyomjunk a “Yes” gombra.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Majd mehet az “Install”. Fel fog majd ugrani engedélykérő ablak, azt okézzuk le és mehet is tovább a telepítés.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

A telepítés első részével készen is vagyunk, nyomjunk a “Finish” gombra és elindul a VirtualBOX alkalmazásunk.

Kiterjesztő csomag telepítése

Az Extension Pack telepítése szinte kötelező, így fel is tesszük. A kiterjesztő csomag tartalmazza többek közt az USB 2.0 és USB 3.0 eszközök, VirtualBox RDP, lemez titkosítás, NVMe és PXE bootolást az Intel kártyákon támogatást. A VirtualBOX elindítása előtt indítsuk el az innen letölthető fájlt: https://download.virtualbox.org/virtualbox/6.0.4/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-6.0.4.vbox-extpack

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Nyomjuk meg a “Telepítés” gombot, majd a felhasználási feltételek elolvasva fogadjuk el.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Majd felugrik egy engedélyező ablak, ezt is fogadjuk el.

Oracle VM VirtualBOX 6.0 telepítése

Kész is vagyunk, köszönt minket az Oracle VM VirtualBox kezelője.

Oracle VM VirtualBOX telepítése (6.0 kiadás)

A következő cikkben létrehoznuk egy virtuális gépet, ez lesz az alapja az Ubuntu telepítésnek és a rajta futó webszervernek és adatbázis szervenek, vagyis a webkiszolgálónk üzemeltetésének.

Számos hazai és nemzetközi projektben vehettem részt, mint alkalmazott vagy vállalkozásom révén üzleti partnerként mint webes üzemeltetési szakértő. Az informatika ezen szelete a hivatásom és hobbim.

Írj hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..